O namaFirma "Auto Servis Omerčić" d.o.o. Gradačac je ovlašteni prodavac vozila iz programa ŠKODA, kao i originalnih rezervnih dijelova i ovlašteni serviser ŠKODA vozila u garantnom i vangarantnom roku.

Nalazimo se na lokaciji Ormanica, na mjestu gdje se spajaju tri općine Gradačac, Srebrenik i Brčko.

Firma "Auto Servis Omerčić" d.o.o. Gradačac je počela sa radom 1996.godine kao servisna radionica za popravku putničkih automobila. U početku je imala 4 uposlenika. Godine 1997. firma aplicira na poslove prodaje i servisiranja ŠKODA vozila, i dobiva licencu za obavljanje te djelatnosti.

Danas je to moderan ŠKODA centar sa jednom od najopremljenijih servisnih radionica u široj regiji, korisne površine od oko 1540 m2 .

Izložbeni salon automobila površine 320 m2 sa svim pratećim sadržajima.

Servisna radionica površine 740 m2 . Servisna radionica posjeduje: ispitnu stazu za prijem vozila, 7 dizalica za redovne popravke, radno mjesto za podešavanje geometrije upravljanja vozila, radno mjesto za dijagnostiku vozila, radno mjesto za montažu i balansiranje guma, skladišni prostor za rezervne dijelove površine 280 m2 , prostor limarije je površine 180 m2 sa tri radna mjesta i komoru za lakiranje.

U sklopu servisne radinice nalazi se auto-praonica, mjesto gdje za svoje kupce skladištimo zimske odnosno ljetne gume (hotel za gume) i prostor u kome se nalazi mašinsko postrojenje sa potrebnim alatima i mašinama.

Servis posjeduje sve potrebne specijalne alate S-1; S-2 i S-3 grupe, dijagnostičke uređaje za otkrivanje kvarova VAS 5051A, VAS 1550, kao i sav potreban alat za servisiranje vozila.

Zbog odličnih rezultata u servisiranju ŠKODA vozila dobili smo nagradu kao najbolji ŠKODA servis i servis sa najvećim doprinosom u mreži ŠKODA servisa za 2008.godinu.