ŠKODA KamiqPredstavljamo Vam novi KAMIQ, prvi ŠKODA crossover. Primjetićete moderan dizajn u kombinaciji sa praktičnim karakteristikama gradskog SUV-a. Hrabro ćete se probijati kroz gradske gužve pomoću najmodernije online tehnologije. Ovaj mali, snažni urbani automobil ima odličnu upotrebnu vrijednost i biće pravo rješenje za Vas bez obira da li ste sami ili imate porodicu.

Škoda novim crossover/SUV modelom KAMIQ cilja na mlađu publiku i sa sobom donosi nekoliko karoserijskih detalja koji karakterišu Škodine veće crossover/SUV modele Karoq i Kodiaq. Među nove detalje spadaju visoko postavljena LED dnevna svjetla koja su u ovom slučaju i pokazivači pravca. Crossover dug 4,24 metra moći će se naručiti u kombinaciji s 18-inčnim točkovima.

U Škodi naglašavaju da Kamiq sa sobom donosi izuzetno prostranu putničku kabinu koja mnogim detaljima podsjeća na kabinu modela Scala. S boljim paketima opreme stiže 10,25-inčna TFT instrumentna tabla, a kupci će moći da izaberu između tri veličine displeja preko kojeg se upravlja multimedijalnim sistemom. Minimalna zapremina prtljažnika iznosi 400 litara, a s preklopljenim naslonima zadnjih sjedišta prtljažnik će "progutati" čak 1.395 litara.

Osnovni motor u ponudi za Kamiq je grupacijski litarski trocilindarski turbobenzinac sa 115 KS. Slijedi ga 1,5-litarski četverocilindarski motor sa 150 KS. Tu je i poznati 1,6-litarski četverocilindarski turbodizelski motor sa 115 KS, a u kombinaciji je i verzija koja će kao pogonsko gorivo koristiti plin. U opciji je i automatski DSG mjenjač posredstvom kojeg će se snaga uvijek distribuirati samo na prednju osovinu, jer se Kamiq neće nuditi s pogonom preko obje osovine.

 

Napravite ŠKODA KAMIQ po vašim željamaŠDODA Vam predstavlja KAMIQ