ŠKODA BiH predstavila novi KAROQGeneralni uvoznik automobila marke ŠKODA u Bosni i Hercegovini Porsche BH d.o.o., organizovao je KAROQ Drive 2018., zvaničnu prezentaciju modela KAROQ za tržište Bosne i Hercegovine.

Predstavnici medija su imali priliku da uživaju u vožnji u ekstremnim uslovima na relaciji Sarajevo-Blidinje. Nakon statične prezentacije koja je održana u Sarajevu, karavan od 11 KAROQ modela uputio se u avanturistički pohod u ekstremnim zimskim uslovima.

Nasljednik popularnog modela YETI i mlađi "brat" modela KODIAQ je pokazao da za njega nema prepreke i da uistinu opravdava svoj slogan "Spreman na sve".  Na -20 °C uz snježnu mećavu i uz velike snježne smetove KAROQ je uspio savladati sve prepreke. Ukupna dužina pomenute "adrenalinske" rute bila je punih 300 km.

KAROQ se nudi  u nivoima opreme AMBITION i STYLE. Početni nivo opreme pod nazivom ACTIVE će se pojaviti krajem godine. Naredne godine će se pojaviti nivoi opreme RS, Scout te najeksluzivniji nivo opreme Laurin & Klement.

Bitno je istaknuti da se po prvi put pojavljuje digitalna instrument tabla, što ulijeva dah luksuza u ovaj jedinstven model. OstaIe istaknute stavke dodatne opreme su FULL LED svjetla, automatsko otvaranje prtljažnika - virtuelna pedala, grijani upravljač, varioflex sjedišta. U ponudi su motori 1.5 TSI sa 150 KS, 1.6 TDI sa 115 KS i 2.0 TDI sa 150 KS.

Krajem ove godine u ponudi će biti najsnažniji motor 2.0 TDI sa 190 KS.

Početna cijena modela KAROQ iznosi 42.180 KM.