ŠKODA Rapid dobitnik nagrade «Auto Trophy 2012»Samo nekoliko sedmica nakon uvođenja na tržište u Njemačkoj model ŠKODA Rapid osvojio je nagradu Auto Trophy 2012, koju dodjeljuje časopis AUTO ZEITUNG. Preko 110.000 čitateljica i čitatelja ovog stručnog časopisa izabrali su novu kompaktnu limuzinu iz ŠKODE za pobjednika u kategoriji «Cijenom najpovoljnije vozilo». Pridošlica u ŠKODA obitelji Citigo i kompaktni SUV Yeti upotpunili su uspjeh marke s dvije dodatne pobjede u svojim kategorijama.

Model ŠKODA Rapid vrlo je uvjerljiv svojom prostornom ponudom, snažnim dizajnom, izvanrednim omjerom cijene i vrijednosti, sveobuhvatnom sigurnosnom opremom i učinkovitim motorima. Ovaj model postavlja nova mjerila u segmentu kompaktnih limuzina kao prostran, elegantan i istovremeno cijenom povoljan automobil za cijelu obitelj. ŠKODA Rapid nudi svojim kupcima inteligentna rješenja, najsuvremeniju tehniku i visok stupanj ekonomičnosti.

Osvajanje nagrade Auto Trophy već je drugi veliki uspjeh ŠKODE Rapid. U sklopu dodjele nagrade «Goldenes Lenkrad» časopisa Auto Bild i Bild am Sonntag zauzeo je treće mjesto. Svojim bezvremenskim dizajnom, najsuvremenijom tehnikom i svojim dimenzijama unutrašnjosti Rapid postavlja mjerila u svojoj klasi.

«Veselimo se što su čitatelji časopisa AUTO ZEITUNG, osim naše kompaktne limuzine Rapid, također uvjereni i u kvalitetu naših modela Citgo i Yeti. Ovaj rezultat potvrđuje da su naša proizvodna strategija, izvanredan omjer cijene i vrijednosti naših vozila, natprosječno velik prostor za putnike i prtljagu, najviša kvaliteta i ponuda «Simply clever» ideja ispravni», rekao je predsjednik upravnog odbora ŠKODE prof. dr. h.c. Winfried Vahland povodom dodjele nagrada u Düsseldorfu. Vahland je pohvalio činjenicu da o dobitnicima prestižne nagrade Auto Trophy odlučuju vozači sa sveobuhvatnim svakodnevnim iskustvima u vožnji.

Časopis AUTO ZEITUNG je po 25. put pozvao svoje čitatelje da najomiljenijim automobilima dodijele nagrade Auto Trophy. U sklopu jubilarnog izbora su osim Rapida još dva proizvoda ove marke stajala na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja. Citigo je u klasi uvoznih automobila «Citicars» zauzeo prvo mjesto, a kompaktni SUV Yeti je pobijedio u kategoriji «Terenska vozila do 30.000 Eura».

Osim toga su i ŠKODA modeli Superb, Roomster i Fabia u odgovarajućim klasama uvoznih vozila ( «Premium klasa», «Vanovi» i «Mala vozila») svaki zauzeli jedno od prva tri mjesta. Takvim rezultatom ŠKODA se uvrstila u velike pobjednike ove manifestacije. Broj od 110.825 glasova čitatelja predstavlja, prema izjavi časopisa AUTO ZEITUNG, novi rekord u 25-godišnjoj povijesti dodjeljivanja nagrade Auto Trophy i čini «pouzdanu osnovu za dodjelu priznanja najomiljenijim automobilima u Njemačkoj».