ServisServisna radionica "Auto servis Omerčić" d.o.o. nalazi se na lokaciji Ormanica bb, Gradačac i prostire se na oko 740 m2 površine.
Servisna radionica je opremljena sa

- 7 dizalica - radnih mjesta u mehaničkoj radionici,
- najsavremenijim uređajima za montažu i balansiranje autoguma,
- uređajima za kontrolu i podešavanje upravljanja vozila (optika trapa),
- uređajima za dijagnosticiranje kvara na vozilima kao što je VAS 5051A,
- specijalnim alatima i opremom po VAG standardu (uređaji za ispitivanje kompresije, dijagnostički interface,..), uređajima za ispitivanje i nadopunjavanje klima uređaja

Prostor za prijem vozila je, uz namjensku dizalicu, opremljen sa najsavremenijom opremom za ispitivanje špure, kočnica (uključujući i pogon 4x4), amortizera, podešenosti visine snopa svjetala (uključujući i Xenon svjetla) i uređaj za analizu ispušnih plinova.
Radionica je opremljena sa alatima i uređajima i stalna je tendecija nabavljanja novih alata i opreme prema tehnološkom razvoju VW koncerna, odnosno Škoda programa.
Skladište rezervnih dijelova posjeduje u svakom trenutku oko 1500 različitih pozicija. Opskrba skladišta rezervnim dijelovima je 2x sedmično, pa je rijetkost da se čeka duže od 7 dana na naručeni dio.

Servis karoserije i lakirnica posjeduju najsavremeniju opremu iz tog segmenta sa anjnovijom tehnologijom lakiranja vozila, i to:

- stol za popravku karoserije,
- pripremno mjesto za lakirnicu,
- komora za lakiranje vozila,
- sav potrebni specijalistički alat za poslove karoserije i lakiranje.