Nova Škoda Octavia Combi.Karavanska izvedenica nove Octavije svoju će premijeru odraditi početkom Marta, zajedno s limuzinom otkrivenom lani. Konačno nas je češki proizvođač automobila Škoda-Auto “nagradio” i službenim fotografijama ovog noviteta koji će otkriti u Ženevi.

Kao i limuzinska inačica ovog automobila nova Octavia Combi značajno je narasla u dimenzijama u odnosu na svoju prošlu generaciju. Tako je novi karavan 90 mm duži i 45 mm širi, a dolazi i na 110 mm većem međuosovinskom razmaku. To mu je osiguralo znatno više prostora u putničkoj kabini pa Octavia Combi donosi čak 73 mm više prostora u području stražnje klupe, te 610 litara prtljažnog prostora što je najviše u klasi. Taj prtljažni prostor još se može povećati preklapanjem stražnjih sjedala kada on raste na 1.740 litara.

Kao i klasičnu izvedenicu Octaviju Combi pokretat će ista paleta benzinaca i dizelaša. Među njima će biti 1.4-litreni TSI sa 122 KS, 1.8-litreni TSI sa 180 KS i 2.0-litreni turbak koji će pokretati njenu RS izvedenicu. Uz spomenute benzince ispod prednjeg poklopca Octavije skrivat će se i 1.6-litreni TDI koji će u GreenLine izvedbi raspolagati sa 110 KS i trošiti svega 3.4 l/100 km uz emisiju CO2 od 89 g/km. Spomenuti motori bit će upareni s ručnim ili DSG mjenjačem.