ŠKODA OCTAVIA RS IV.›   Prvi model sportske obitelji modela ŠKODA RS s plug-in hibridnim pogonom

›   Sistemska snaga od 180 KW (245 KS) te vanjski i unutrašnji dizajn tipični za modele RS

›   Novi hibridni modeli OCTAVIA u 2020. godini: OCTAVIA RS iV i OCTAVIA iV

ŠKODA prvi put nudi model iz svoje obitelji RS vozila s plug-in hibridnim pogonom. Kod novog modela ŠKODA OCTAVIA RS iV 1,4-litreni TSI benzinski motor i elektromotor snage 85 kW na raspolaganje stavljaju sistemsku snagu od 180 kW (245 KS). S crnim aplikacijama na karoseriji model OCTAVIA RS iV na prvi je pogled prepoznatljiv kao vrhunski sportski model četvrte generacije ovog bestselera marke ŠKODA. Model OCTAVIA iV raspolaže plug-in hibridnim pogonom sa sistemskom snagom od 150 kW (204 KS) te je dostupan u linijama opreme Ambition i Style.

Marka ŠKODA uvest će modele OCTAVIA iV i OCTAVIA RS iV na tržište tijekom druge polovice 2020. godine.

Christian Strube, direktor odjela za tehnički razvoj marke ŠKODA, kaže sljedeće: "S modelom OCTAVIA RS iV ispisujemo novo poglavlje u priči o uspjehu naših modela RS. Prvi put u vrhunski sportski model ugrađujemo plug-in hibridni pogon. On kod novog modela OCTAVIA RS iV objedinjuje povećanje performansi te smanjenje potrošnje goriva i emisija CO2."

Marka ŠKODA u modelu OCTAVIA RS iV kombinira 1,4-litreni TSI benzinski motor snage 110 kW (150 KS) i elektromotor snage 85 kW. Oni zajednički na raspolaganje stavljaju sistemsku snagu od 180 kW (245 KS), a najveći okretni moment od 400 Nm na prednje se kotače prenosi putem 6-stupanjskog automatiziranog mjenjača s dvije spojke DSG. Emisije CO2 iznose oko 30 g/km u WLTP ciklusu*, a vozilo već sada ispunjava novu, strožu normu za ispušne plinove EU6d, koja će od 1. siječnja 2021. godine biti obvezna za sva novoregistrirana vozila unutar EU-a.

Visokonaponska litij-ionska baterija s kapacitetom ćelija od 37 Ah i kapacitetom energije od 13 kWh omogućuje potpuno električni doseg do čak 60 kilometara u WLTP ciklusu*. Snažno će kretanje osigurati 330 Nm elektromotora koji odmah stoje na raspolaganju. U sportskom modusu, u okviru kojeg je dostupna cjelokupna sistemska snaga, model OCTAVIA RS iV ubrzava od 0 do 100 km/h za 7,3 sekunde. Najveća brzina iznosi 225 km/h. Dinamično ponašanje vozila u vožnji osiguravaju serijski progresivni upravljač i karakteristično dinamično usklađenje sportskog voznog postroja.