Škoda proslavila 4 miliona proizvedenih FabijaŠkodin model B segmenta u proizvodnji je od 1999. godine, a čast da bude 4-milioniti proizvedeni primjerak pripala je trećoj generaciji karavanske Fabije s paketom opreme Monte Carlo.

Drugi najprodavaniji Škodin model premijerno je predstavljen 1999. godine. Uz manji redizajn prva se generacija Fabije proizvodila do 2007. godine, a s proizvodnih traka sišlo je 1.790.000 primjeraka.

Druga generacija stigla je do 1.710.000 kupaca, a s aktuelnom trećom generacijom Fabije koja se proizvodi od 2014. godine Škoda je stigla do četiri miliona proizvedenih primjeraka automobila koji nekolicinu elemenata dijeli s modelima SEAT Ibiza i VW Polo.

Posljednje promjene na aktuelnoj generaciji odnose se na uvođenje novog litarskog trocilindarskog turbo benzinskog motora (110 KS) s kojim je zamijenjen 1,2-litarski TSI motor. Novi aluminijski motor je 6 posto štedljiviji i 10 kilograma lakši, a istovremeno raspolaže s više snage i obrtnog momenta u odnosu na stari motor. Redizajnirano izdanje treće generacije očekuje se naredne godine.