Nova ŠKODA OCTAVIA SCOUT 

Nova generacija modela OCTAVIA nastavlja uspješnu priču SCOUT modela zahvaljujući off-road prednostima. Multifunkcionlana OCTAVIA robustnog izgleda sa 15 mm višim klirensom. Još prostranija i prva OCTAVIA SCOUT sa pogonom na prednje točkove na zahtev klijenata.

Nova generacija modela ŠKODA OCTAVIA uključuje i novu OCTAVIA SCOUT. Uspješna priča COMBI verzije – koja sadrži robustne detalje, fleksibilnost na različitim terenima, viši klirens i pogon na sve točkove – još je prilikom predstavljanja 2007. godine, otvorila novo poglavlje za najprodavaniji model brenda. Pored svog emotivnog dizajna, multifunkcionalni model nudi još više prostora nego njegov prethodnik i sada je dostupan i sa pogonom na prednje točkove.

Bilo da se radi o porodičnom odmoru, velikoj kupovini ili o putovanju u selo sa biciklima u prtljažniku: nova ŠKODA OCTAVIA SCOUT, dostupna isključivo u combi verziji je savršeno vozilo za mnoge prilike. Opremljena Rough-Road paketom kao standardnom opremom, uključuje zaštitu podvozja i 15 mm viši klirens, OCTAVIA SCOUT je idealno vozilo za vožnju van asfaltiranih puteva i veoma je popularan za vuču kamp kućice ili prikolice za čamac. Kada je opremljen 2.0 TDI pogonskim agregatom proizvodi snagu od 147 kW (200 PS) i može povući prikolicu težine do 2.000 kg.

Poput svoje braće i sestara, SCOUT koji je dug 4.703 mm i širok 1.829 mm, sada je duži za 16 mm i širi za 15 mm – nudi još više prostora od svog prethodnika. Najveća zapremina prtljažnika u segmentu se povećala za 30 l na 640 l. SCOUT se može poručiti sa inovativnim full LED Matrix farovima koji su premijerno predstavljeni u modelu OCTAVIA i omogućavaju vozaču da duga svjetla budu uključena u svakom trenutku.

Nova, EVO-generacija 2.0 TDI motora sa izlaznom snagom od 147 kW (200 PS) i obrtnim momentom od 400 Nm premijerno je predstavljena u modelu OCTAVIA SCOUT – to je najjači dizel motor u istoriji ovog modela. Štaviše, pored pogona na sve točkove, ŠKODA za ovaj model sada nudi i pogon na prednje točkove.

Kupci se sada mogu odlučiti za 2.0 TDI sa izlaznom snagom od 85 kW (115 PS), 1.5 TSI koji isporučuje snagu od 110 kW (150 PS) – obe verzije su opremljene 6-stepenim manuelnim mjenjačem - ili e- TEC verzija 1.5 TSI motora opremljena 7-stepenim DSG menjačem i mild hybrid tehnologijom. Pored toga, tu je i izbor jednog od dva motora za veći domet – 2.0 TSI proizvodi 140 kW (190 PS) i 2.0 TDI od 147 kW (200 PS) – ili 2.0 TDI izlazne snage od 110 kW (150 PS), a svi standardno dolaze sa pogonom na sva četiri točka i 7-stepenim mjenjačem.