Škoda radi na razvoju nove generacije modela YETIIako je u posljednje vrijeme u centru pažnje kod Škode njihov budući veliki SUV Kodiak, češka tvornica priprema i novi Yeti, nasljednika aktualnog modela koji se pojavio još 2009. godine.

Ovaj SUV će koristiti VW MQB platformu, pri čemu će dužina vozila porasti na 4400 mm, pa će nuditi više mjesta za putnike i prtljagu.
Takođe, novi Yeti će biti dizajniran dinamičnije, što bi trebalo privući i kupce koji do sada o Yetija nisu razmišljali. Samim tim, očekuje se i povećanje prodaje.

U ponudi motora možemo očekivati agregate iz VW game, uključujući i 1,0 litreni trocilindrični turbo benzinac, kao i 1,6 i 2,0 litarske TDI dizelaše. Što se hibridne varijante tiče, ona bi mogla kombinira 1,4 litreni benzinac i elektromotor.

Postoje i neke ranije najave koje kažu da će Škoda od 2019. godine kupcima ponuditi i manji SUV model na bazi Fabie. Ovo je još jedan od novih modela kojima ovaj proizvođač planira svoju globalnu prodaju poveća na 1,5 milijuna vozila godišnje.

To praktično znači da će Škoda pored novog Yetija i ranije spomenutog Kodiak, ovim modelom dobiti i treći SUV u svojoj gami. Ostaje nam da čekamo na predstavljanje novog Yetija tokom 2017. godine!