U tvornici Kvasiny pokrenuta proizvodnja novog ŠKODA Kodiaqa- Opsežno proširenje i modernizacija proizvodnih kapaciteta za početak proizvodnje u tvornici Kvasiny
- Sedma gama modela širi Škodin portfelj u brzo rastućem segmentu
- Michael Oeljeklaus: "Početak proizvodnje je emocionalan moment za cijelu kompaniju."

Početak za ŠKODA KODIAQ: U češkoj tvornici Kvasiny započela je serijska proizvodnja novog velikog ŠKODA SUV-modela.

"Radujemo se što je sad sve započelo. Početak serijske proizvodnje ŠKODA Kodiaqa je emocionalan moment za cijelu kompaniju, a posebice za kolegice i kolege u tvornici Kvasiny", rekao je član Uprave ŠKODA za proizvodnju Michael Oeljeklaus. "Zadnjih mjeseci se cijeli tim intenzivno pripremao za početak proizvodnje našeg novog SUV-modela", nastavio je Oeljeklaus.

Sa ŠKODA Kodiaqom marka osnažuje svoju poziciju u najbrže rastućem segmentu u cijelom svijetu. Prodaja najnovijeg ŠKODA modela započinje u veljači 2017. sa svim snažnim značajkama marke: s karakterističnim dizajnom i izvanrednom ponudom prostora, s praktičnim inteligentnim rješenjima i inovativnom tehnologijom, koja se inače može pronaći samo u višim klasama vozila. Na mnogim tržištima se novi SUV već može naručiti.

Za proizvodnju najnovijih modela češkog proizvođača automobila opsežno su modernizirani i prošireni proizvodni kapaciteti u tvornici Kvasiny. Pored nanovo u pogon puštenog pogona za izradu karoserija i preuređene montažne linije prošireni su i lakirnica te logističke površine.

Kvasiny je jedna od tri Škodine proizvodne lokacije u Češkoj. Tamo je trenutno zaposleno 5.900 radnika. Tako je tvornica jedan od najvećih industrijskih poslodavaca u regiji Hradec Králové. Trenutno tvornica doživljava najveću modernizaciju i proširenje u svojoj povijesti. Sljedećih godina će proizvodni kapacitet te tvornice na istoku Češke narasti na do 280.000 vozila. Ujedno će biti zaposleno još 2.000 stručnih radnika i do 2018. godine će se u tvornicu Kvasiny investirati 7,2 milijardi čeških kruna.

Pored ŠKODA Kodiaqa u tvornici Kvasiny trenutno s trake silaze ŠKODA modeli SUPERB i YETI. 2015. godine je tu proizvedeno 142.000 ŠKODA vozila. Tvornica automobila postoji 82 godine.