ŠKODA KODIAQ: Tako on izgleda iznutra  • Više od automobila: Treći red sjedala i volumen prtljažnika postavljaju nova mjerila
  • Novi dizajn unutrašnjosti: Instrumentna ploča s dvije simetrične zone, uspravne mlaznice za zrak, zaslon osjetljiv na dodir u dizajnu plemenitog stakla
  • Intuitivno rukovanje: Raspored u kokpitu je logičan i ugodan za korištenje
  • ŠKODA svoj novi SUV prezentira 1. Septembra 2016. u Berlinu

 

Ovako novi veliki Škodin SUV izgleda iznutra: Kratko prije njegove svjetske premijere češki proizvođač automobila je pružio priliku za pogled u unutrašnjost novog ŠKODA Kodiaqa. Fotografije potvrđuju: I u kokpitu i u ostatku unutrašnjosti ŠKODA naglasak stavlja na moderne, jasne i izražajne oblike dizajna. Istodobno snimke potvrđuju visoke i beskompromisne zahtjeve marke u pogledu funkcionalnosti i obrade. Nova mjerila ŠKODA ponovno postavlja u pogledu ponude prostora:  ŠKODA KODIAQ nudi najveći prtljažnik u svojoj klasi i opcijski se može dobiti i sa sedam sjedala.

Unutrašnjost vozila ŠKODA KODIAQ djeluje moćno i robusno, a istodobno svoje putnike dočekuje ljubaznim karakterom. Kao i u svim ŠKODA modelima unutrašnjost je moderna i elegantna i odgovara funkcionalnim zahtjevima jednog SUV-a. Svaki detalj je jasan i precizan, oblik i funkcija su u skladu jedno s drugim.

Ekspresivno i elegantno dizajnirana instrumentna ploča napravljena je tako da bude pregledna. Podijeljena je u dvije simetrične zone - za vozača i za suvozača. Markantni uspravni elementi, kao što su četiri velike mlaznice za zrak, karakteristični su za unutrašnjost. Središnje mlaznice uokviruju putno računalo. Njihovi bridovi se dalje protežu na gornjoj strani instrumentne ploče i tu tvore trapez koji podsjeća na oblik poklopca motornog prostora ŠKODA Kodiaqa. Veliki zaslon je napravljen u dizajnu plemenitog stakla. Komande su "Simply Clever": logične i intuitivne. Svi prekidači i funkcije su lako dostupni i jasni. Sjedala su napravljena od visokokvalitetnih materijala i vozaču i suputnicima osiguravaju udobno sjedenje.   

Tipično Škodina je i natprosječna ponuda prostora, koja postavlja mjerila u svojoj klasi: Stručnjaci koji su konstruirali ŠKODA KODIAQ izvukli su iz vanjskih dimenzija od 4,7 metara dužine i 1,88 metara širine maksimalno veliku unutrašnjost. Po prvi put u jednom ŠKODA vozilu se može voziti i sa sedam sjedala. Sjedala s mogućnošću uzdužnog pomicanja i promjene  nagiba mogu reagirati na različite zahtjeve u pogledu sjedenja i utovara. S volumenom od 720 do 2.065 litara (s preklopljenom stražnjom klupom) ŠKODA KODIAQ kao vozilo s pet sjedala nudi najveći prtljažnik u svojoj klasi.

Dodatna oprema - poput grijanog kola upravljača - osigurava visoku razinu udobnosti. Isto vrijedi i za više od 30 ,Simply Clever'-rješenja, kao što su štitnici bridova vrata, električni osigurač za djecu ili nasloni za glavu na kojima se može i spavati.

Novi ŠKODA KODIAQ slavi svoju svjetsku premijeru 1. Septembra 2016. u Berlinu. Upečatljiv scenski spektakl filma, glazbe i koreografije Škoda će prenositi uživo na internetu od 19 sati po srednjoeuropskom vremenu.