ŠKODA KODIAQ odvozio završnu etapu utrke Tour de FranceU pariškoj noći se ŠKODA KODIAQ upoznao s ulazom u cilj utrke Tour de France. U završnoj etapi utrke cijelom Francuskom novi ŠKODA SUV je preuzeo vođenje pelotona, skupine biciklista. Za upravljačem je sjedio bivši pobjednik utrke Stephen Roche.

ŠKODA KODIAQ je odradio svoj debi u biciklističkoj utrci Tour de France. U noći prije svog prominentnog nastupa upoznao se s lokalnim uvjetima, jer čim je započela završna etapa ovogodišnje utrke novi ŠKODA KODIAQ je stao na čelo skupine vozača. Sa startom u Chantillyju krenuli su u 113 kilometara udaljeni Pariz.

Novi ŠKODA SUV je za svoj debi dobio nove kamuflažne naljepnice u crvenoj, sivoj i crnoj boji. Specijalna kamuflažna folija s elementima koji imitiraju oblike kristala dizajnirana je tako da odgovara izgledu vozila koje predvodi utrku ,Red Car'-ŠKODA Superba u Corrida-crvenoj boji. Red Car" je mobilni kontrolni centar utrke Tour de France i koristi ga direktor utrke Christian Prudhomme.

U svom prvom velikom javnom nastupu za upravljačem ŠKODA Kodiaqa sjedio je bivši profesionalni biciklist Stephen Roche. Irac je u utrci Tour de France odnio pobjedu 1987. godine i danas je ambasador marke češkog proizvođača.

ŠKODA ove godine već po 13. put zaredom podržava Tour de France kao službeni sponzor. ŠKODA osim toga po drugi put sponzorira zelenu majicu koju nosi najbolji vozač u sprintu. Osim toga je češki proizvođač vozila kao službeni partner utrke za vozila na raspolaganje stavio 250 organizacijskih i pratećih vozila te preko 50 timskih vozila.

Krajem Septembra 2016. ŠKODA KODIAQ će imati svoj sljedeći nastup u Parizu - kao gost automobilskog salona i bez kamuflaže Početkom 2017. SUV ide u prodaju. ŠKODA KODIAQ označava početak svjetske SUF-ofenzive češke marke, a njegovo predstavljanje na tržištu odvija se pod motom "Discover new grounds".

ŠKODA KODIAQ predstavlja sve jake strane marke - neovisan dizajn pun karaktera, iznimno veliku ponudu prostora, visoku razinu funkcionalnosti i filozofiju,Simply-Clever'-rješenja. Na 4,70 metara duljine SUV s osobinama vozila za sve prigode nudi najveći prtljažni prostor u svojoj klasi vozila, a opcijski i treći red sjedala. Opsežne mogućnosti povezivanja, moderni sustavi potpore i budućnosti usmjeren infotainment  dodatne su vrhunske performanse modela ŠKODA KODIAQ.