Studija J.D. Power: ŠKODA dvostruki pobjednik za najvišu razinu zadovoljstva kupaca  • ŠKODA FABIA i ŠKODA SUPERB u studiji J.D. Power proglašeni najboljim modelima u segmentima malih vozila i srednje klasi u Njemačkoj
  • ŠKODA FABIA pobjednik drugi put zaredom                                                            
  • Anketirano više od 15.000 vozača po pitanjima kvalitete, pouzdanosti, atraktivnosti i troškova održavanja vlastitog vozila

Njemački vozači automobila su odlučili: ŠKODA FABIA i ŠKODA SUPERB imaju najzadovoljnije vlasnike u kategoriji malih vozila i srednjoj klasi. To je rezultat aktualne studije agencije za ispitivanje tržišta  J.D. Power  (Vehicle Dependability Study (VDS). U najvećoj njemačkoj anketi vozača automobila po pitanju pouzdanosti vozila u njihovom vlasništvu anketirano je preko 15.000 sudionika. Za ŠKODA Fabiju je to druga pobjeda zaredom - taj mali automobil je isti uspjeh postigao i prošle godine.

Studija J.D. Power obuhvaća pet klasa vozila. ŠKODA je jedina marka koja ima dva pobjednika u ovogodišnjoj studiji pouzdanosti vozila. U kategoriji srednje klase pobijedio je vrhunski model ŠKODA SUPERB. Sudionici u anketi prije svega cijene njegovu velikodušnu ponudu prostora: perjanica marke ima najveći unutarnji i prtljažni prostor u svom segmentu. Usto  je ŠKODA SUPERB uvjerljiv zbog svojih inovativnih pomoćnih sustava kao što su npr. automatska regulacija razmaka Adaptive Cruise Control (ACC) te pomoćni sustav za držanje trake Lane Assist i sustav za pomoć u zastoju u prometu Traffic Jam Assist.

U kategoriji malih vozila na prvo mjesto je drugi put zaredom zasjela  ŠKODA FABIA. ŠKODA FABIA zahvaljujući SmartLink-tehnici nudi mogućnost za umrežavanje automobila i pametnog telefona na jednostavan način. U svojoj trećoj generaciji taj mali automobil oduševljava osim toga svojim emocionalnim dizajnom i najboljim vrijednostima u pogledu zapremine prtljažnog prostora.                                                                               

I vlasnici ŠKODA vozila u Velikoj Britaniji znaju cijeniti svoje automobile. U Ujedinjenom Kraljevstvu je marka ostvarila sveukupnu pobjedu u studiji J.D. Power. ŠKODA je po tome drugu godinu zaredom najpouzdanija automobilska marka u Velikoj Britaniji. Osim toga ŠKODA modeli  FABIA i YETI tamo vode u poretku u svojim klasama.

U godišnjoj studiji J.D. Power sudionici su ocjenjivali koliko je pouzdan model njihovog vozila i koliko su zadovoljni svojim automobilom. Ove godine je u anketi agencije za istraživanje tržišta sudjelovalo više od 15.000 vozača automobila u Njemačkoj.  Ocijenjeni su rezultati za sveukupno 68 gama modela 24 proizvođača. Kategorije ocjenjivanja su obuhvaćale motor/mjenjač, karoserija, doživljaj vožnje, komande / zasloni, infotainment / komunikacija / navigacija, sjedala, klimatizacija i interijer.

Agenciju J.D. Power osnovao je 1968.godine James David Power III. i ona se danas smatra najrenomiranijom institucijom za istraživanje tržišta u cijelom svijetu.