Funkcionalnost u njezinom najljepšem obliku: novi ŠKODA KODIAQ›   Snažan vanjski dizajn s izraženim trodimenzionalnim vođenjem linija

›   Elegantan izgled zahvaljujući jasnim linijama u unutrašnjosti

›   Najveći prtljažnik u njegovoj klasi, opcijski s preklopivim trećim redom sjedala

 

ŠKODA KODIAQ, model koji će u Septembru proslaviti svoju svjetsku premijeru, ostavlja snažan dojam svojom upečatljivom kombinacijom snažnog dizajna i izdašne prostranosti. Vanjski dizajn odiše oštrinom, a linije su oblikovane izraženo trodimenzionalno. Time je novome SUV vozilu marke ŠKODA zajamčen nezamjenjiv nastup na cesti. Jasno vođenje linija karakteristično je i za unutrašnjost koja ne oduševljava samo elegantnim izgledom već i izdašnom prostranošću.

"ŠKODA KODIAQ iznimno je svestran. Izuzetno je prostran, a kod kompaktnih vanjskih dimenzija nudi najbolji paket opreme u njegovoj klasi. Istovremeno je i robusan i spreman za terensku vožnju te utjelovljuje najvišu razinu fleksibilnosti i funkcionalnosti. To smo željeli predočiti kako na vanjskom dizajnu tako i u unutrašnjosti. Stoga su kod modela ŠKODA KODIAQ oblik i funkcija potpuno usklađeni", objašnjava glavni dizajner marke ŠKODA Jozef Kabaň. On i njegov tim odabrali su markantan jezik oblika za novi ŠKODA KODIAQ kojim novu liniju dizajna marke prenose u segment SUV vozila. Racionalnost i estetika u ovome se slučaju savršeno stapaju.

Kao što je već prikazano na skici dizajna, sve su linije izvedene jasno, precizno i oštro, snažno odrezana linija ramena dodatno naglašava robusni karakter velikoga ŠKODA SUV vozila. Ravna, klinasta glavna svjetla nalaze se s obiju strana široke ŠKODA rešetke hladnjaka. Njihova kristalna struktura nadovezuje se na češku umjetnost oblikovanja kristalnog stakla s izuzetno bogatom tradicijom.

I stražnji dio vozila naglašava sportski i robusni SUV karakter modela ŠKODA KODIAQ. On je oblikovan izuzetno plastično. LED stražnja svjetla oblikovana su u obliku slova C specifičnom za ovu marku, njihov se oblik svojim vođenjem linija nadovezuje na detalje SUV dizajna marke ŠKODA. Jednako je dojmljiv i bočni pogled. Dugi međuosovinski razmak i kratki ovjesi upućuju na prostranu unutrašnjost. Po želji se ovo SUV vozilo može voziti i s dvama dodatnim sjedalima u trećem redu sjedala.

Unutrašnjost svojim jasnim dizajnom nadopunjuje izrazito precizan vanjski dizajn. I ovdje su oblik i funkcija u potpunosti usklađeni: unutrašnjost djeluje zaštitnički i robusno, a istovremeno oduševljava svojim elegantnim karakterom. Atmosfera je bezvremenska i funkcionalna. Svi detalji odišu jasnoćom i smirenošću. Snažni okomiti elementi, poput četiriju velikih mlaznica za zrak, karakteristični su za unutrašnjost. Veliki zaslon dijeli instrumentnu ploču u dvije istovjetne zone za vozača i suvozača. Prednji dio instrumentne ploče izveden je trodimenzionalno i podijeljen je na dva područja.