Proizvedena milijunta ŠKODA Octavia 3. generacije

  • Uspjeh iz tradicije: Od 1996. godine proizvedeno sveukupno 5 milijuna modela ŠKODA Octavia; proizvedeno milijun vozila ŠKODA Octavia treće generacije
  • "Srce marke" nagrađeno s preko 50 međunarodnih priznanja
  • Internacionalni uspjeh: U 2015. godini u cijelom svijetu kupcima isporučeno 432 300 vozila Octavia

ŠKODA je proizvela milijuntu Octaviju treće generacije. Jubilarno je vozilo s trake sišlo u matičnoj tvornici ŠKODA Mladá Boleslav. Od uvođenja modela 1996. godine češki proizvođač automobila je proizveo sveukupno pet milijuna vozila Octavia.

Najuspješniji je ŠKODA model uopće i predstavlja "srce marke" -ŠKODA Octavia. Sad je u matičnoj tvornici Mladá Boleslav s trake sišlo jubilarno vozilo, jedna Octavia Scout u Moon-bijeloj boji. Milijun proizvedenih vozila ŠKODA Octavia treće generacije naglašava uspjeh vozila na međunarodnim tržištima. Octavia postavlja mjerila u svojoj klasi i najveća je, najpraktičnija, najsigurnija i najudobnija Octavia svih vremena. Kao nijedan drugi ŠKODA model Octavia simbolizira brz uzlet marke u protekla dva desetljeća. Sveukupno je od 1996. godine proizvedeno već pet milijuna vozila ŠKODA Octavia.

ŠKODA Octavia treće generacije je tako raznovrsna kao nikad prije. Octavia se u izvedbi limuzine i kombija može dobiti s prednjim pogonom i pogonom na sve kotače. Tu je i  ŠKODA Octavia RS kao najbrža serijska Octavia svih vremena. 2014. godine su debitirale ŠKODA Octavia G-TEC s pogonom na plin te ŠKODA Octavia Scout, svestrano vozilo sa snažnim kvalitetama terenca. Uz to se u Europi nudi i ekskluzivna  ŠKODA Octavia L&K.

S opsežnom ponudom izvedbi modela i izvanrednim osobinama proizvoda Octavia nije pun pogodak samo na tržištu. I stručna publika cijeni Škodin bestseler. Proteklih godina je vozilo tako dobilo više od 50 međunarodnih priznanja. Osim toga je model odnio pobjedu u brojnim usporednim testovima.

Treća je generacija Octavije  na tržište dospjela 2013. godine. Većinu modela Octavije ŠKODA proizvodi u matičnoj tvornici Mladá Boleslav. Pored proizvodnje u Češkoj ŠKODA Octavia s trake silazi u Kini, Rusiji, Indiji i u Kazahstanu. Kina kao najveće maloprodajno tržište Škode  igra značajnu ulogu za marku i model. U svibnju 2014. godine je ŠKODA Octavia lansirana na tržištu Kine.

Od tada se to vozilo kompaktne klase proizvodi u tvornici SAIC Volkswagen u gradu Ningbo.

Samo u 2015. godini je u cijelom svijetu prodano 432 300 vozila modela Octavia, što čini 11 posto više Octavia modela nego u prethodnoj godini. U prva dva mjeseca ove godine ŠKODA je kupcima isporučila 70.500 vozila Octavia.