ŠKODA Superb medju finalistima renomiranih izbora za najbolje automobile- ŠKODA Superb u užim izborima za Automobil godine 2016 ,Car of the Year 2016' (COTY) i Svjetski automobil godine 2016 ('World Car of the Year 2016' (WCOTY)
- ŠKODA perjanica stručne žirije oduševila emocionalnim dizajnom, prostranošću i vrhunskom tehnologijom
- Potraga za najboljim vozilima ide u odlučujuću fazu

Velik uspjeh za novi ŠKODA Superb: Perjanica marke se našla u užim izborima kako za Automobil godine 2016 ('Car of the Year (COTY) 2016' tako i za Svjetski automobil godine 2016 ('World Car of the Year 2016' (WCOTY). Oba odličja ubrajaju se u najpoželjnije internacionalne nagrade u automobilskoj industriji.

Svojim ekspresivnim dizajnom, vrhunskom tehnologijom i najboljom ponudom prostora u svojoj klasi potpuno novo razvijena perjanica postavlja mjerila u svom segmentu. Uz to vrhunski Škodin model doseže novi nivo po pitanjima sigurnosti, udobnosti, povezivosti i ekologije te je time dospio na sam vrh automobilske srednje klase. Novi ŠKODA Superb se u Europi kao limuzina može dobiti od kraja lipnja prošle godine. Krajem listopada je model lansiran na tržištu u Kini, a sad započinje prodaja u Indiji. U kombi verziji se pridošlica može kod trgovaca pronaći od rujna 2015. U siječnju je prodaja u cijelom svijetu bila za 62,3 posto veća nego u istom mjesecu prošle godine, a u zapadnoj Europi za čak 104,5 posto.

Potraga za najboljim vozilima ide u odlučujuću fazu: Novi ŠKODA Superb jedan je od deset finalista izbora za Svjetski automobil godine 2016. ('World Car of the Year 2016'). Žiri ove godine čine 73 stručna novinara iz 23 zemlje.

Prva tri finalista bit će objavljena na Ženevskom autosalonu početkom ožujka 2016. Pobjednik te drugoplasirani i trećeplasirani u pojedinim kategorijama nagrade će dobiti krajem travnja na Međunarodnom sajmu automobila u New Yorku (NYIAS).

Poznato je i sedam finalista izbora za Automobil godine ('Car of the Year'). Žiri je svoje favorite izabrao između 35 automobila lansiranih na tržište u europskoj automobilskoj branši. Dan prije otvorenja Ženevskog autosalona 2016 najstarijom i najvažnijom nagradom u automobilskoj branši bit će odlikovano najbolje novo vozilo godine. Do dodjele nagrada će žiri, koji se sastoji od 58 automobilskih stručnjaka iz 22 zemlje, intenzivno testirati sedmoro finalista. Pritom stručnjaci sve modele ocjenjuju po kriterijima dizajna, inovacije, kvalitete i odnosa između cijene i kvalitete. ŠKODA Superb je u zadnjim mjesecima naišao na pozitivan odaziv i dobio renomirane nagrade. U rujnu prošle godine je taj vrhunski model zbog svog preciznog, izražajnog i emocionalnog dizajna izabran za "Najboljeg od najboljih" (,Best of Best') u kategoriji ,Exterior Volume Brand' natjecanja ,Automotive Brand Contest 2015'. Odluku o tom izboru je donio žiri Vijeća za dizajn (German Design Council). Britanski magazin What Car? odlikovao je ŠKODA Superb Combi naslovom "Najboljeg kombija 2016. godine" .