Održano 5. svjetsko prvenstvo Škoda Service ChallengePREDSTAVNICI ŠKODE IZ BIH NA POBJEDNIČKOM POSTOLJU

Po peti put zaredom je u organizaciji Škoda Auto a.s. sa sjedištem u Mladoj Boleslavi, u Češkoj, u periodu od 04-07.06.2015. godine, održano svjetsko prvenstvo Škodinih servisa, po nazivom “Škoda Service Challenge”.

Na takmičenju su učestvovale 34 zemlje, sa ukupno 76 takmičara podjeljenih u četiri kategorije:

- Servisni savjetnici
- Servisni tehničari
- Saradnici za Originalne dijelove i
- Lakireri

Svjetskom prvenstvu Škodinih servisa prethodila su dva kvalifikaciona kruga na državnom nivou, te finalno takmičenje, na kojem su odabrani predstavnici ovlaštene Škodine servisne mreže u Bosni i Hercegovini.

“Škoda servisnu mrežu i državu Bosnu i Hercegovinu predstavljali su Servisni tehničar Semir Dizdarević i Saradnik za Originalne dijelove Mahir Krivošija ispred auto kuće Porsche Sarajevo, Servisni savjetnik Suad Kahrimanović ispred A.S. auto iz Zenice i lakirer Nekir Bristrić ispred auto kuće Auto servis Omerčić iz Gradačca”, izjavio je vođa bh. tima Dario Krajina.

“Po prvi put se naša zemlja našla na pobjedničkom postolju. Naime, zadovoljstvo nam je saopštiti vrlo dobar plasman bosanskohercegovačkih predstavnika u cjelini, a posebno zadovoljstvo mi je istaći da je Nekir Bristrić u kategoriji ‘lakirer’ zauzeo treće mjesto. Bristić se popeo na pobjedničko postolje na što smo posebno ponosni”, dodao je Krajina.

Ovakav vid takmičenja jedinstven je u svijetu autoindustrije, te kao takav ne samo da doprinosi većoj motivaciji zaposlenih u ovlaštenoj Škodinoj servisnoj mreži, već i intenziviranju interne komunikacije i razmjene iskustava. Ostvareni rezultat govori da konstantno ulaganje u edukaciju i stručno usavršavanje zaposlenika doprinosi kvalitetu servisne usluge i zadovoljstvu kupaca.