Nova Škoda Rapid u ulozi lakog terencaŠkoda Rapid do sada je bila dostupna u sedanskoj i u verziji Spaceback. Radi se o jeftinom automobilu namijenjenom za siromašna tržišta, ali, kako se ispostavlja, nisu zanemarivi prodajni rezultati ni na bogatijim tržištima. Stoga, predstavljanjem posebne linije Škoda Rapid Spaceback ScoutLine, Škoda želi dodatno iskoristiti potencijal tržišta.

Kao što je i poznato ime Scout vezano je direktno za Škodine automobile sa dodacima za vožnju izvna asfaltnih puteva. Rapid ScoutLine nije ništa drugačiji, a iako ga nije moguće naručiti sa pogonom na četiri točka, ScoutLine je dobio kozmetičke dodatke kao što su plastične zaštitne obloge na prednjim i na zadnjim odbojnicima, kao i na bokovima.

Na žalost, nema nagovještaja da je Škoda povećala udaljenost od tla ili ugradila neke dodatne zaštite ispod automobila. Ipak, Rapid Space ScoutLine stiže sa 16-inčnim ili 17-inčnim aluminijumskim točkovima, a biće dostupan sa već poznatim motorima snage od 90 KS do 125 KS.