UPOZNAJTE ŠKODA ENYAQ COUPE IVŠKODA proširuje svoju prvu seriju potpuno električnih modela na bazi MEB platforme iz Volkswagen koncerna te nakon uspješnog predstavljanja modela ENYAQ iV prezentira novi ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV još naglašenijeg emocionalnog dizajna.

Nakon uspješnog lansiranja modela ENYAQ iV, ŠKODA proširuje svoju seriju elegantnim Coupéom. Pritom ponuda uključuje i sportsku RS verziju. ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV ima još emocionalniji dizajn i, unatoč svojim sportskim linijama, nudi velikodušan prostor i volumen prtljažnika od 570 litara. Vrijednost koeficijenta otpora ponovno je poboljšana u usporedbi s modelom ENYAQ iV te sada iznosi cw 0,234. Na taj se način, ovisno o opremi, omogućuju dosezi za putovanja do 545 kilometara*** u WLTP ciklusu.  ENYAQ COUPÉ iV dostupan je s dvije veličine baterije, sa stražnjim pogonom ili pogonom na sve kotače i četiri stupnja snage od 132 kW* do 220 kW** za novi ENYAQ COUPÉ RS iV. Kao i kod modela ENYAQ iV, za interijer je, umjesto klasičnih linija opreme, na raspolaganju varijanta Design Selections.

Thomas Schäfer, predsjednik Uprave tvrtke ŠKODA AUTO, kaže: "Nakon uspješnog lansiranja SUV-a, novi ENYAQ COUPÉ iV u ŠKODA iV obitelj unosi još više emocija, sportskog duha i elegancije. Našim dizajnerima i inženjerima pritom je uspjelo spojiti visoku funkcionalnost s emocionalnim dizajnom. Nova vrhunska verzija ujedno je i prvi isključivo električni model ŠKODA RS s baterijom. ENYAQ COUPÉ iV savršeno spaja emocije i učinkovitost te nudi velikodušan prostor koji se i očekuje od modela ŠKODA, čak i u posebno elegantnom obliku karoserije."

Novi ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV proizvodi se zajedno s modelom ENYAQ iV u matičnoj tvornici marke ŠKODA u gradu Mladá Boleslav. Obje ENYAQ iV varijante jedini su modeli u Europi na osnovi modularne električne platforme (MEB) iz Volkswagen koncerna koji silaze s proizvodne trake izvan Njemačke. MEB platforma svojom strukturom i velikim međuosovinskim razmakom omogućuje nove opcije u pogledu proporcija i dizajna karoserije. Budući da je visokonaponska baterija za pogon u potpunosti smještena u podvozju, a uslijed toga uvjetovano konstrukcijom nema središnjeg tunela, omogućen je posebno velikodušan prostor i za putnike straga.

Novi ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV ima još emocionalniji dizajn od SUV varijante, a osim u verziji SPORTLINE, dostupan je i kao sportski vrhunski model ENYAQ COUPÉ RS iV. Raspolaže unikatnom sportskom prednjom maskom, bočnim pragovima u boji vozila, a opremljen je kotačima od lakog metala od 19 do 21 inča. Linija krova lagano se spušta unatrag od B-stupa i prelazi u stražnji poklopac s oštrim spojlerom.

Linije dodatno naglašavaju zatamnjeni panoramski stakleni krov koji se kod Coupéa ubraja u serijsku opremu. To je najveći panoramski stakleni krov u modelu ŠKODA, zauzima cjelokupnu površinu krova i neprimjetno se stapa sa stražnjim staklom. Tanji je od punog krova, što putnicima daje dovoljno prostora u području glave. Panoramski stakleni krov propušta više svjetla u unutrašnjost i stvara prozračniji osjećaj prostora. Specijalan sloj pridonosi uvijek ugodnoj klimi u unutrašnjosti. Kao i kod modela ENYAQ iV, opcija Crystal Face također je dostupna za Coupé: 131 LED žaruljica osvjetljava vertikalna rebra markantne ŠKODA rešetke, dok horizontalna svjetlosna traka zaokružuje vizualni dojam. Crystal Face ubraja se u serijsku opremu za ENYAQ COUPÉ RS iV.