ŠKODA CitigoSvijet malih automobila je promijenjen!

ŠKODA Citigo dolazi da osigura nove standarde sigurnosti i najmodernije tehnologije. Savršeno je opremljen ne samo za gradske uslove vožnje , štedljiv sa potrošnjom goriva i prijateljski usmjeren prema okolini. Iznenaditi će Vas njegova prostranost , praktičnost i inteligentna rješenja. Na primjer  „City Safe Drive“ asistent pri kočenju može spriječiti sudar pri malim brzinama.. ŠKODA Citigo je mali automobil sa velikim mogućnostima. Grad postaje Vaš. 3 - 2 - 1 - Citigo.

ŠKODA Citigo donosi simpatičan dizajn gradskog vozila. Prednja gril maska je pažljivo dizajnirana i zajedno sa preciznim prednjim svjetlima ima tipičan ŠKODA karakter.

Nekoliko potpuno novih funkcija su sakrivene u unutrašnjosti Citigo modela – npr. Head-Thorax zračni jastuk koji štiti glavu i tijelo u bočnom udaru. Ulazak na zadnja sjedišta u verziji modela sa troje vrata je lagan zahvaljujući  Easy Entry sistemu.

Benzinski motor  1.0 MPI sa snagom od  44 kW se pobrinuo za malu prosjećnu potrošnju od 4,5 l /100 km, a varijanta motora snage  55 kW ima prosjećnu potrošnju  4,7 l/100 km. Oba motora se brzo ugriju na radnu temperaturu i stoga su jako prikladni za gradske uslove vožnje.