Škoda objavila skicu Nove Škode SuprebUbrzo dana nakon što nam je putem skice servirao prednji kraj nove Škode Superb, Češki brand odlučio nam je pokazati i stražnjicu ovog noviteta. Da bi to učinio vrh Škode u javnost je pustio novu skicu Superba koja prikazuje ovaj novitet odostraga. Sljedeće čemu se možemo nadati nakon skica prve su službene teaser fotografije, a zatim nam slijedi i potpuno otkrivanje Škode Superb zakazano za sredinu Februara 2015. godine.

Škoda se drži svoje uhodane šprance kada je otkrivanje novih modela u pitanju. Ta nam je metodologija donijela drugu po redu skicu nove Škode Superb koju će javnost uživo moći vidjeti na salonu automobila u Ženevi sljedeće godine. Ona samo potvrđuje ono što smo već znali, a to je da dovršena Superbica vuče dizajnerske smjernice sa studije VisionC od koje je preuzela skulpturalne oblike i elegantne linije.

„Novi ŠKODA Superb je najbolja ŠKODA svih vremena. Sljedeća generacija naše perjanice obratit će se novim skupinama kako poslovnih tako i privatnih kupca. Kvalitete Superba podvlače zahtjeve koje si marka postavlja i ukazuje na budućnost ŠKODE“, kaže Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland.

Sredinom Februara 2015. novi ŠKODA Superb slavi svoju svjetsku premijeru u Pragu. Početkom Marta slijedi predstavljanje na ženevskom autosalonu. Uvođenje na tržište je planirano za sredinu 2015. godine. Od 2001. godine ŠKODA Superb čini vrh ŠKODA palete modela. Do danas je marka širom svijeta kupcima isporučila više od 700.000 ŠKODA Superba prve i druge generacije.